Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / 9. Susret trgovaca 3. prosinca u Zagrebu

9. Susret trgovaca 3. prosinca u Zagrebu

Razvoj i napredak malih trgovina, uklanjanje međusobno suprotnih i nepotrebnih propisa, prakse u nadzoru trgovačke djelatnosti, promjene nakon ulaska u EU, prava i obveze u zaštiti potrošača, trgovina u brdsko-ruralnim ili otočnim područjima, samo su neke od tema o kojime će biti govora na 9. Susretu trgovaca 3. prosinca u Zagrebu.

U Velikoj dvorani HOK-a, okupit će se uz obrtnike trgovce iz cijele Hrvatske, stručnjaci, predstavnici gospodarstva, partnerskih institucija i više nadležnih  ministarstava.

Trgovcima, kao i drugim obrtnicima i poduzetnicima, birokratske prepreke i neusklađenost zakona stvaraju dodatni trošak i dovode do različite primjene pojedinih zakonskih normi prilikom inspekcijskih nadzora.

Stoga će 9. Susret trgovaca biti prilika da se iz neposredne prakse istaknu i ocijene pogotovo „prekobrojni“ propisi, koji stvaraju pravnu i poslovnu nesigurnost.

Nesigurnost se očituje i u nejednakim postupanjima pojedinih institucija i inspekcija, radi čega trgovci uvijek ističu da upozoravanje i edukacija na duge staze ima bolji efekt od ekspresnog kažnjavanja.

Izlaganja i rasprave na  9. Susretu trgovaca bit će podijeljene u 2 tematske cjeline. U okviru prve tematske cjeline bit će govora o zakonodavstvu koje ometa poslovanje u trgovini (kroz nepotrebne ili slabo provedive zakone), a druga cjelina obuhvatit će nove tehnologije, e-poslovanje i sl. te kako unaprijediti malu trgovinu.

Na 9. Susretu trgovaca 3. prosinca u Zagrebu razmotrit će se i brojne druge teme vezane uz obavljanje trgovačke djelatnosti, s posebnim naglaskom na aktualno stanje hrvatske trgovine i perspektive razvoja.

Članak preuzet sa stranica Hrvatske obrtničke komore.

Provjerite

Natječaji Hrvatske turističke zajednice

Natječaji Hrvatske turističke zajednice za bespovratna sredstva

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je Javne pozive za programe potpora u tekućoj godini. Dodjeljivat …