Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Zagrebačkoj županiji 1,1 milijun kuna za turističke manifestacije

Zagrebačkoj županiji 1,1 milijun kuna za turističke manifestacije

Natječaj vrijedan 1,1 milijun kuna raspisan je za dodjelu potpora turističkim manifestacijama u Zagrebačkoj županiji, za 2017. godinu.

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2017. godine.

Pravo na potporu mogu ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području.

Svi koji podnesu zahtjev, mogu poticaje ostvariti za najviše dvije manifestacije, a potpora će iznositi do 75% prihvatljivih troškova za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Potporu od 50% do 100% iznosa mogu ostvariti gradovi i općine, a sve ovisi o indeksu razvojenosti jednice lokalne samouprave. Najveći iznosi potpore za pojedinu manifestaciju je 100 000 kn po korisniku.

Sredstva potpore mogu biti namijenjena za najma opreme, nabave radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najma prostora za održavanje događanja, najma prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezanih uz organizaciju, troškove smještaja, putne troškove, troškove promocije, usluge zaštitarske službe i druge troškove.

Tijekom prošle godine, Zagrebačka županija je zabilježila 36% više noćenja nego u isto vrijeme 2015. godine, a porastao je i broj dolazaka, za visokih 26%. Ovim brojkama su doprinijeli sljedeći faktori: blizina Zagreba, bogata gastronomska i eno ponuda, brojne ljepote prirode, ali i brojne manifestacije koje privlače veliki broj posjetitelja u područje zelenog zagrebačkog prstena, koji se gore spomenutim potporama želi dodatno unaprijediti.

Provjerite

Natječaji Hrvatske turističke zajednice

Natječaji Hrvatske turističke zajednice za bespovratna sredstva

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je Javne pozive za programe potpora u tekućoj godini. Dodjeljivat …