Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Zagrebački ugostitelji odlučili se zalagati za smanjenje PDV-a

Zagrebački ugostitelji odlučili se zalagati za smanjenje PDV-a

Udruženje ugostitelja grada Zagreba, na čelu s novim predsjednikom Franzom Leticom, na sjednici je donijelo odluku da su im glavni ciljevi – smanjenje PDV-a, u razdoblju od 2018. do 2022., na ugostiteljske usluge na 10 posto, te ukidanje poreza na potrošnju kojeg plaćaju jedino i isključivo ugostitelji.

Novoizabrani predsjednik Franz Letica najavio je da će se u svom mandatu boriti za smanjenje PDV-a na ugostiteljske usluge i ukidanje poreza na potrošnju kojeg plaćaju jedino i isključivo ugostitelji. Izjavio je sljedeće: Porez na potrošnju koji plaćaju ugostitelji kreće se od 2 do 3 posto, a u Zagrebu je trenutačno 2 posto, dodatno otežava poslovanje ugostiteljima i smatramo da ga treba ukinuti. Zalagat ćemo se i za povećanje osobnog odbitka na 5.000 kuna, koji je sada 3.800 kuna, kao i za smanjenje koeficijenta komunalne naknade sa 10 na 7, odnosno kroz budući jednostavni porez na nekretnine te pojednostavljenje zakonskih akata, odluka i pravilnika vezanih za obavljanje ugostiteljske djelatnosti donesenih od strane gradskih, županijskih i državnih tijela.

Udruženje ugostitelja grada Zagreba imaju u svojim redovima 1500 ugostitelja-obrtnika Zagreba i rješavaju probleme za oko 4.500 pravnih osoba ugostitelja Zagreba.

Izvor: HINA

 

Provjerite

Natječaji Hrvatske turističke zajednice

Natječaji Hrvatske turističke zajednice za bespovratna sredstva

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je Javne pozive za programe potpora u tekućoj godini. Dodjeljivat …