Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / 9. Susret trgovaca 3. prosinca u Zagrebu

9. Susret trgovaca 3. prosinca u Zagrebu

Razvoj i napredak malih trgovina, uklanjanje međusobno suprotnih i nepotrebnih propisa, prakse u nadzoru trgovačke djelatnosti, promjene nakon ulaska u EU, prava i obveze u zaštiti potrošača, trgovina u brdsko-ruralnim ili otočnim područjima, samo su neke od tema o kojime će biti govora na 9. Susretu trgovaca 3. prosinca u Zagrebu.

U Velikoj dvorani HOK-a, okupit će se uz obrtnike trgovce iz cijele Hrvatske, stručnjaci, predstavnici gospodarstva, partnerskih institucija i više nadležnih  ministarstava.

Trgovcima, kao i drugim obrtnicima i poduzetnicima, birokratske prepreke i neusklađenost zakona stvaraju dodatni trošak i dovode do različite primjene pojedinih zakonskih normi prilikom inspekcijskih nadzora.

Stoga će 9. Susret trgovaca biti prilika da se iz neposredne prakse istaknu i ocijene pogotovo „prekobrojni“ propisi, koji stvaraju pravnu i poslovnu nesigurnost.

Nesigurnost se očituje i u nejednakim postupanjima pojedinih institucija i inspekcija, radi čega trgovci uvijek ističu da upozoravanje i edukacija na duge staze ima bolji efekt od ekspresnog kažnjavanja.

Izlaganja i rasprave na  9. Susretu trgovaca bit će podijeljene u 2 tematske cjeline. U okviru prve tematske cjeline bit će govora o zakonodavstvu koje ometa poslovanje u trgovini (kroz nepotrebne ili slabo provedive zakone), a druga cjelina obuhvatit će nove tehnologije, e-poslovanje i sl. te kako unaprijediti malu trgovinu.

Na 9. Susretu trgovaca 3. prosinca u Zagrebu razmotrit će se i brojne druge teme vezane uz obavljanje trgovačke djelatnosti, s posebnim naglaskom na aktualno stanje hrvatske trgovine i perspektive razvoja.

Članak preuzet sa stranica Hrvatske obrtničke komore.

Provjerite

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je organizirao panel o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora …