Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Natječaji Hrvatske turističke zajednice za bespovratna sredstva

Natječaji Hrvatske turističke zajednice za bespovratna sredstva

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je Javne pozive za programe potpora u tekućoj godini. Dodjeljivat će se bespovratna sredstva s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma i zemlje u cjelini te obogaćivanja ponude u pred i posezoni. U programe je uložen iznos od devet milijuna kuna.

Objavljena su 3 Javna poziva:

  • potpora za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima
  • potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima
  • potpora programima destinacijskih menadžment kompanija

 

Natječaji Hrvatske turističke zajednicePrijave su moguće do kraja siječnja, zaključno s 31.1.2018.

Direktor glavnog ureda HTZ-a Kristijan Stančić, osvrnuo se na program dodjele sredstava: Ove smo godine odlučili javne pozive raspisati već u siječnju jer korisnicima naših potpora želimo dati dovoljno vremena za apliciranje, ali i za planiranje te realizaciju aktivnosti. Pozivamo sve zainteresirane subjekte koji zadovoljavaju propisane uvjete da prijave svoje projekte jer samo daljnjim ulaganjima u infrastrukturu i sadržaje možemo zadržati pozitivne trendove.

Dodjele bespovratnih sredstava na turistički nerazvijenim područjima odobravat će se kroz 3 namjene koje obuhvaćaju razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije te uvjeta boravka turista, razvoj, obnovu i unapređenje javne turističke infrastrukture te edukacije. Za ovu vrstu potpore osigurano je pet milijuna kuna. Uslijed potpori objavljen je novi Pravilnik o potporama turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima (NN 132/17)

Drugi Javni poziv odnosi se na potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini gdje će se dodjeljivati bespovratna sredstva za poduzetničke i javne projekte na turistički nerazvijenim područjima koji pridonose ciljevima kao što su aktiviranje neiskorištenih turističkih resursa i kreiranje novih motiva dolazaka turista na turistički nerazvijena područja, posebice u razdoblju pred i posezone, izgradnji, obnovi i podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja na turistički nerazvijenim područjima, izgradnji i obnovi javne turističke infrastrukture na turistički nerazvijenim područjima, razvoju turističke ponude s većom dodanom vrijednošću koja će omogućiti veću prosječnu potrošnju turista te razvoju gospodarske aktivnosti i povećanju zaposlenosti na turistički nerazvijenim područjima. Za ovu vrstu potpore osigurano je nešto manje nego za prethodnu, ukupno dva milijuna kuna, odobravat će se kroz dva programa:

  • program razvoja i unapređenja ključnih proizvoda u razdoblju pred i posezone
  • program razvoja turističkih inicijativa i proizvoda.

Predmet trećeg Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava je dodjela sredstava za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa koji pridonose ciljevima kao što su aktiviranje neiskorištenih turističkih resursa i kreiranje novih motiva dolazaka turista na cijelom području Hrvatske, obogaćivanje turističke ponude, razvoj inovativnih proizvoda koji omogućavaju produljenje turističke sezone i smanjenje sezonalnosti te povećanje turističkog prometa, posebice u razdoblju pred i posezone te na kontinentu, stvaranje prepoznatljivog imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa te tržišnoj valorizaciji složenih turističkih proizvoda kao razloga dolaska turista na pojedinu destinaciju u Hrvatskoj. Osigurano je ukupno dva milijuna kuna.

Sve dodatne detalje i Javne pozive možete pronaći na web stranicama HTZ-a.

https://www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/potpore-hrvatske-turisticke-zajednice/2018

Izvor: MINT

Provjerite

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je organizirao panel o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora …