Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Otvorene terase ugostiteljskih objekata

Otvorene terase ugostiteljskih objekata

Komunalno redarstvo Grada Zagreba najavilo je intenzivno nadziranje, u 2016. godini, postavljenih pokretnih naprava otvorenih terasa ugostiteljskih objekata.

Pisanim putem su korisnike javnih površina upozoravali na sljedeće:

  • Da se na ili uz javnu površinu ne smiju postavljati otvorene terase ukoliko za to nemaju odobrenja gradskog upravnog tijela nadležnog za komunalne poslove. Također su upozorili ugostitelje da se terase ne smiju postavljati prije roka i zadržavati nakon roka određenog u rješenju. Potrebno je paziti i na izvršnost rješenja.
  • Otvorena terasa mora biti postavljena sukladno izdanom rješenju i ne smije biti u suprotnosti s rješenjem tijekom cijelog razdoblja odobrenog rješenjem.
  • Određene su i novčane kazne, odlukom o komunalnom redu (Službeni glasnik Grada Zagreba br.: 3/2014.,i 16/2014., 22/2014. i 25/2015.) i to od 4.000 kn do 9.000 kn za pravne osove i od 2.000 do 4.000 kn za fizičke osobe.

Komunalno redarstvo će sve ugostitelje sankcionirati ako nemaju valjano rješenje za postavljanje otvorene terase ili ako je terasa postavljena suprotno uvjetima rješenja gradskog upravnog tijela nadležnog za komunalne poslove.

Bitno je za napomenuti da je produžen rok za postavljanje otvorene terase i zahtjev za korištenje javne površine je od sada moguće podnijeti do pet godina.

Ako ugostitelji podnesu zahtjev za korištenjem javne površine na duži rok, izbjeći će ponavljanje postupaka za produženje postavljanja otvorenih terasa za kraće, odnosno sezonsko razdoblje.

Provjerite

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je organizirao panel o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora …