Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Zagrebačkoj županiji 1,1 milijun kuna za turističke manifestacije

Zagrebačkoj županiji 1,1 milijun kuna za turističke manifestacije

Natječaj vrijedan 1,1 milijun kuna raspisan je za dodjelu potpora turističkim manifestacijama u Zagrebačkoj županiji, za 2017. godinu.

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2017. godine.

Pravo na potporu mogu ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području.

Svi koji podnesu zahtjev, mogu poticaje ostvariti za najviše dvije manifestacije, a potpora će iznositi do 75% prihvatljivih troškova za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Potporu od 50% do 100% iznosa mogu ostvariti gradovi i općine, a sve ovisi o indeksu razvojenosti jednice lokalne samouprave. Najveći iznosi potpore za pojedinu manifestaciju je 100 000 kn po korisniku.

Sredstva potpore mogu biti namijenjena za najma opreme, nabave radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najma prostora za održavanje događanja, najma prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezanih uz organizaciju, troškove smještaja, putne troškove, troškove promocije, usluge zaštitarske službe i druge troškove.

Tijekom prošle godine, Zagrebačka županija je zabilježila 36% više noćenja nego u isto vrijeme 2015. godine, a porastao je i broj dolazaka, za visokih 26%. Ovim brojkama su doprinijeli sljedeći faktori: blizina Zagreba, bogata gastronomska i eno ponuda, brojne ljepote prirode, ali i brojne manifestacije koje privlače veliki broj posjetitelja u područje zelenog zagrebačkog prstena, koji se gore spomenutim potporama želi dodatno unaprijediti.

Provjerite

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je organizirao panel o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora …