Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Javni poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima

Javni poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima

Hrvatska turistička zajednica objavila je Javni poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini. Poziv je otvoren do 21. travnja 2017. godine.

Putem Javnog poziva planirana je dodjela bespovratnih financijskih sredstava HTZ-a za programe i projekte turističkih zajednica na gore spomenutim nerazvijenim područjima. Pod pojmom nerazvijeno se smatraju područja svih kontinentalnih županija, izuzev Grada Zagreba i sva naselja s područja ostalih županija, koja nemaju izlaz na more.

Sredstva će se odobravati kroz 4 sljedeće namjene:

  • razvoj i unaprjeđenje turističke ponude i uvjet boravka turista
  • razvoj
  • obnova i unapređenje javne turističke infrastrukture
  • edukacija i opremanje ureda sustavom eVisitor

Svoj komentar na Javni poziv dao je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivčić: Putem ovog Javnog poziva želimo podržati sve one programe i projekte koji će biti u funkciji poboljšanja turističke ponude i uvjeta boravka turista na destinaciji. Ove smo godine za tu namjenu osigurali 4,5 milijuna kuna, od čega će se dio navedenih sredstava dodjeljivati za potpore putem javnih poziva, dok će se dio sredstava koristiti za promotivne i druge tržišne aktivnosti koje za nerazvijena područja na nacionalnoj razini provodi Hrvatska turistička zajednica.

Korisnici potpore mogu realizirati projekte, odnosno programe samostalno ili u suradnji s drugim subjektima na turistički nerazvijenim područjima. Potpore će se dodjeljivati po bodovnoj listi, a konačnu odluku će donijeti Turističko vijeće HTZ-a na prijedlog Povjerenstva za odabir projekata.

Javni poziv – http://www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/potpore-hrvatske-turisticke-zajednice/2017/potpore-turistickim-zajednicama-na-turisticki-nerazvijenim-podrucjima

Izvor: MINT

Provjerite

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je organizirao panel o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora …