Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Otočkim poslodavcima potpora i do 200 000 eura

Otočkim poslodavcima potpora i do 200 000 eura

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU raspisalo je dodjelu potpora kako bi se sačuvala stara radna mjesta i otvorila nova.

Svi obrtnici poslodavci na nekom od otoka Jadranskoga mora, moći će dobiti čak do 200 000 eura bruto iznosa, potpore. Jedan od ciljeva je smanjenje troškova poslovanja kako bi se sačuvala stara radna mjesta i kako bi se pokrenula mjera zapošljavanja nove radne snage, a naravno i kako bi se razvilo poslovanje otočnog gospodarstva.

Potpora se može ostvariti tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine, a uključuje i potpore od strane države. Rok za podnošenje zahtjeva i rok za predaju dokumentacije je 31. listopad, 2016. godine.

Prijaviti se mogu oni obrtnici koji imaju sjedište na nekom od otoka, a zaposlenici također moraju imati prebivalište na otocima te njihov rad kod jednog poslodavca ne smije trajati manje od 12 mjeseci, neprekidno. Postotak vlasništva države ili lokalne odnosno regionalne samouprave ne smije prelaziti 50% u ukupnom vlasništvu nekog obrta te također poslodavac ne smije biti financijska institucija.

Korisnici potpore na slabo razvijenim otocima mogu dobiti potporu od jedne cijele isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje korisnik potpore – to ne uključuje doprinose na plaću. Korisnici na razvijenijim otocima mogu dobiti potporu u iznosu pola isplaćene mjesečne bruto plaće te to također ne uključuje doprinose.

 

Izvor: ugostitelj.hr

Provjerite

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je organizirao panel o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora …