Grad Zagreb je još jedan puta odlučio potaknuti razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti i obrtnicima dodijeliti bespovratna sredstva za očuvanje istih.
Iako je popis tih obrtničkih djelatnosti vrlo dugačak, iz ugostiteljskog sektora poticaje mogu dobiti slastičarnice (one u kojima se prave i služe slastice i sladoled), a sredstva se dodjeljuju i za proizvodnju kruha, peciva, kolača i sličnih proizvoda. Najveći iznos potpore može iznositi 30.000 kn, dok je najniži za trećinu manji i iznosi 10.000 kn, godišnje.
Rok za prijavu – do 20. lipnja, 2016. godine.
Kriteriji za dodjelu potpore su:
– tradicijske djelatnosti: poboljšanje uvjeta rada radionice, broj zaposlenih, ulaganja u edukaciju zaposlenih, edukacija naučnika/stručno osposobljavanje, obiteljska tradicija, sudjelovanje na sajmovima i sl., ostvarena priznanja, certifikati odnosno znakovi kvalitete, broj godina poslovanja
– deficitarne djelatnosti: poboljšanje uvjeta rada radionice, broj zaposlenih, ulaganja u edukaciju zaposlenih, edukacija naučnika/stručno osposobljavanje, vrsta djelatnosti, sudjelovanje na sajmovima i sl., ostvarena priznanja, certifikati odnosno znakovi kvalitete, broj godina poslovanja
– proizvodne djelatnosti: poboljšanje uvjeta rada radionice, broj zaposlenih, ulaganja u edukaciju zaposlenih, edukacija naučnika/stručno osposobljavanje, način izrade proizvoda, sudjelovanje na sajmovima i sl., ostvarena priznanja, certifikati odnosno znakovi kvalitete, broj godina poslovanja.
Ovaj oblik poticaja je dio Programa poticanja razvoja obrta malog i srednjeg poduzetništva, a namijenjena je obrtima, djelatnostima slobodnih zanimanja, mikro, malim i srednjim trgovačkim društvima u vlasništvu fizičkih osoba upisana u evidenciju o pravnim osobama i radnicima koji obavljaju djelatnost na obrtnički način. Svi oni koji se žele prijaviti moraju imati sjedište na području grada Zagreba.
Izvor: www.ugostitelj.hr