Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Potrebna ispitivanja za dobivanje minimalnih tehničkih uvjeta

Potrebna ispitivanja za dobivanje minimalnih tehničkih uvjeta

Ispitivanja za minimalne tehničke uvjete

Prije podnošenja zahtjeva za utvrđivanje minimalnih tehničkih uvjeta za ugostiteljske objekte potrebno je obaviti niz ispitivanja te izdana uvjerenja o ispravnosti priložiti zahtjevu za utvrđivanje.

 Za razliku od cijelog niza ispitivanja potrebnog za utvrđivanje minimalnih tehničkih uvjeta za ugostiteljske objekte, za turističke agencije je potrebno obaviti samo ispitivanje električnih instalacija.

Izvješće o ispravnosti električnih instalacija

Ispitivanje električnih instalacija podrazumijeva mjerenje indirektnog napona dodira, struje i vremena isključenja za zaštitni uređaj diferencijalne struje (FID sklopka), odnosno mjerenje impedancije petlje kvara te mjerenje otpora izolacije vodiča u instalacije i učinkovitosti mjera za izjednačenje potencijala.
Ovo je jedina stavka koju je potrebno ispuniti kod podnošenja zahtjeva za određivanje minimalnih tehničkih uvjeta za turističke agencije.

Izvješće o ispitivanju učinkovitosti ventilacije

Ispitivanje ventilacije obuhvaća pregled jakosti ventilacije te proračuna kako bi se odredilo odgovara li izvedena  ventilacija zahtjevima ili ju je potrebno izmijeniti. Ispitivanje učinkovitosti ventilacije obuhvaća mjerenje protoka zraka na svim ventilacijskim otvorima te proračun zadovoljavaju li izmjerene vrijednosti potreban broj izmjena zraka u prostoru.

Izvješće o ispitivanju parametara radnog okoliša

Ispitivanje radnog okoliša obuhvaća ispitivanje mikroklimatskih parametara na svim radnim mjestima (šank, kuhinja, radni stol i slično) što obuhvaća mjerenje temperature, vlage u zraku i brzine strujanja zraka te buke i  jakosti rasvjete na tom mjestu.

Izvješće o ispitivanju buke, na temelju kojeg se izdaje rješenje da su provedene mjere za zaštitu od buke izdano od Ministarstva zdravlja

Ispitivanje buke važno je kako bi se odredio utjecaj buke na ljude u lokalu, ali i na okolinu (vanjski prostor oko lokala i drugi prostori i stanovi u okolini).

Izvješće o ispitivanju strojeva i uređaja s povećanim opasnostima

Ako se u radu koriste ili su smješteni strojevi i uređaji s povećanim opasnostima potrebno ih je ispitati kako bi se utvrdilo odgovaraju li važećim propisima zaštite na radu. U strojeve i uređaje s povećanim opasnostima koji se mogu naći u Vašem prostoru su plinski bojleri, kotlovnice, peći na plinska ili kruta goriva, linije za proizvodnju kruha i slično.

Izvješće o ispitivanju gromobranske instalacije

Ispitivanje gromobranske instalacije provodi se ispitivanjem otpora rasprostiranja uzemljenja. Gromobranska instalacija mora biti projektirana kako bi se osigurala zadovoljavajuća zaštita štićenog objekta, a izvedena prema glavnom projektu.

Izvješće o onečišćenju zraka od štetnih emisija za ugostiteljske objekte u kojima se pripremaju i uslužuju jela

Ako u svom objektu pripremate jela potrebno je ispitati i koncentraciju potencijalnih štetnih emisija u zraku. Ovo se provodi mjerenjem od strane ovlaštene tvrtke o čemu onda se izdaje uvjerenje sa zapisnikom.

Tvrtka BID KONTROLA d.o.o. stoji Vam na raspolaganju kod obavljanja svih potrebnih ispitivanja, ali i otvaranja Vašeg novog obrta/d.o.o.-a.

Kontaktirajte nas odmah za više informacija ili zatražite ponudu.

Provjerite

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je organizirao panel o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Provjera * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.