Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Predajte na vrijeme zahtjev za duži rad na Silvestrovo

Predajte na vrijeme zahtjev za duži rad na Silvestrovo

Ugostiteljski objekti po zakonu smiju raditi od 6 pa sve do 24 sata, no ako u svom prostoru planirate organizirati proslavu Nove godine, od lokalne samouprave morate isto i tražiti. Isti zahtjev šalje se i za slične zabave poput svadbi, maturalnih večera, obljetnica i sl. Kako bi vam se zahtjev odobrio, morate ispuniti nekoliko uvjeta.  

Prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, čl.9 stavak 1, ugostiteljski objekti iz sljedećih skupina: restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnica i objekt brze prehrane (fast food)) i barovova (kavana, noćni klub, noćni bar, disco klub, caffe bar, pivnica, buffet, krčma, konoba, klet, beach bar i kušaonica, imaju dozvolu raditi od 6 do 24 sata.

Kako bi vam se odobrio zahtjev za dužim radom na najluđu noć u godini u Zagrebu, morat ćete podnijeti zahtjev Gradskom uredu za gospodarstvo s dokazom o organiziranju proslave i rješenjem o provedenim mjerama za zaštitu od buke u noćnim uvjetima rada. Bitno je napomenuti da zahtjev morate predati najkasnije 20 DANA PRIJE ODRŽAVANJA ZABAVE. Stoga požurite!

Odlukom o radnom vremenu objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge propisano je da gradonačelnik može na zahtjev ugostitelja, ugostiteljskom objektu rješenjem odrediti drugačije radno vrijeme od propisanoga Zakonom i Odlukom, a radi organiziranja pojedinih prigodnih proslava.

Međutim, za to vam je potrebno pribaviti rješenje sanitarne inspekcije Ministarstva zdravstva da su provedene mjere za zaštitu od buke u noćnim uvjetima rada, ali i mišljenje o prigodnom produženju radnog vremena predsjednika vijeća gradske četvrti u kojoj se nalazi vaš ugostiteljski objekt.

Izvor: www.ugostitelj.hr

Provjerite

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je organizirao panel o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora …