Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Za sve ugostitelje – novosti glede fiskalizacije

Za sve ugostitelje – novosti glede fiskalizacije

Svi ugostitelji dužni su provjeriti naplatne uređaje za komunikaciju s Poreznom upravom jer ukoliko oprema nije valjana, računi neće biti fiskalizirani. Rok je 9. siječnja 2017. godine!

U svrhu održavanja potrebne razine informacijske sigurnosti najavljujemo obveznicima fiskalizacije ukidanje podrške za SSL v3 i TLS v1.0 enkripcijski protokol na CIS-u Porezne uprave. Uskoro će na strani CIS-a biti podržani samo protokoli TLS v1.1 i TLS v1.2.

Primarna svrha je da se osigura privatnost  podataka koji kolaju između korisnika (ugostitelja) i Centralnog Informacijskog sustava Porezne uprave. S obzirom da je otkrivena ranjivost SSL v3 i TLS v1.0 protokola čije iskorištavanje može imati za posljedicu narušavanje sigurnosti podataka koji se razmjenjuju navedenim protokolima, potrebno je poduzeti zaštitne mjere u cilju zaštite navedene komunikacije. Razmjena podataka između obveznika fiskalizacije i CIS-a Porezne uprave mora biti sigurna od uplitanja treće strane.

Sukladno gore navedenom na strani Sustava fiskalizacije testna okolina podržana protokolima TLS v1.1. i TLS v1.2  dostupna je od 1. rujna 2016.g., a  produkcijska okolina biti će dostupna 9. siječnja 2017.g. Znači od dana 1. rujna 2016. omogućeno je testiranje korisničkih rješenja i naplatnih uređaja obveznika fiskalizacije i isto će biti dostupno sve do 9. siječnja 2017.godine.

S obzirom na sve navedene stavke, ugostitelji se pozivaju da na vrijeme poduzmu sve provjere kompatibilnosti uređaja s CIS-om Porezne uprave putem TLS v1.1 i v1.2 protokola. Svima se preporuča da se za pomoć obrade IT službama od kojih koriste sustav za fiskalizaciju.

Detalje provjerite ovdje: https://www.porezna-uprava.hr/HR_Fiskalizacija/Stranice/FiskalizacijaNovo.aspx

Izvor: http://www.zg-ugostitelj.hr/

Provjerite

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je organizirao panel o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora …