Izdvojeno
Naslovna / Minimalni tehnički uvjeti / Zabrana pušenja i na terasama?

Zabrana pušenja i na terasama?

Novi prijedlog izmjene Zakona o zabrani pušenja, iznenadio je ugostitelje koji najavljuju borbu protiv predloženih izmjena.

Izmjena Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda najavljena je na ljeto i uskoro bih se trebala naći u Saboru. Ako se izmjena zakona usvoji gradovi i općine će moći odlučivati o zonama nepušenja, a pod to bi mogli pasti trgovi, ulice i prostori uz javne objekte, što samim time uključuje i ugostiteljske terase. Ova izmjena zakona mogla bi ugroziti rad mnogih kafića.

Ugostitelji su najavili veliku borbu, sličnu onoj koja se dešavala prije pet godina kada su ujedinjeni „srušili“ odredbu potpune zabrane pušenja u kafićima. Sada je pušenje zabranjeno isključivo u prostorima u kojima se konzumira hrana, a u manjim prostorima su propisani ventilacijski otvori određene jačine. U ostalim prostorima, pušačka prostorija bi trebala biti odvojena od one nepušačke. Iako su sve te odredbe već dugo na snazi, mnogi ugostitelji se toga ne pridržavaju i na taj način ih inspekcija često kažnjava.

Krajem 11. mjeseca, točnije 24. studenog će se ugostitelji okupiti na Forumu u Zagrebu i Vladi prenijeti sve svoje stavove.

Izvor: https://www.ugostitelj.hr/pusenje-ce-biti-zabranjeno-i-na-terasama/

Provjerite

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je organizirao panel o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora …