Odredbama Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz
skupina “Restorani”, “Barovi”, “Catering objekti” i “Objekti jednostavnih usluga”, nije određeno
koliko prostor za usluživanje na otvorenom može biti udaljen od ugostiteljskog objekta, ali je
propisano da ugostiteljski objekti moraju biti uređeni i opremljeni te imati odgovarajuće osoblje, tako
da omogućuju racionalno korištenje prostora, nesmetano i sigurno kretanje i boravak gostiju i
zaposlenog osoblja, nesmetan prijenos stvari, odgovarajuće čuvanje robe, hrane i pića, zaštitu zdravlja
gostiju i zaposlenog osoblja, te stručno usluživanje gostiju. Navedeno povodom zahtjeva ugostitelja u
upravnom postupku utvrđuje nadležni ured u postupku utvrđivanja minimalnih uvjeta prostora za
usluživanje na otvorenom. Usluživanje gostiju na prostoru za usluživanje na otvorenom, koji se ne
nalazi u sklopu ugostiteljskog objekta, trebalo bi se vršiti najkraćim putem, pa tako i ako bi se vršilo
kroz prohodni dio objekta u kojem se nalaze poslovni prostori javnih službi dužine cca 10 m, te uz
ispunjavanje uvjeta.
(Pravilnik o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina “Restorani”,
“Barovi”, “Catering objekti” i “Objekti jednostavnih usluga”, čl.2.,20.,25.,36.,54.)
OznakeProstor za usluživanje na otvorenom terasa ugostiteljski objekt vanjski prostor
Provjerite
Turizam kroz 2017. godinu i rast turizma u 2018. godini
Očekuje se da će hrvatskom turizmu u 2018. porasti promet za otprilike pet posto, a …